Pismo in odgovor g. Ludvika Zvonarja

SPOŠTOVANA GOSPODA  ALEŠ HOJS PREDSEDNIK VSO, FRANCI ROKAVEC ŽUPAN OBČINE LITIJA, SPOŠTOVANI ČLANI VSO,

zahvaljujem se Vam za vabilo ob 25. obletnici Slovenske države na srečanje delegatov osamosvojitvene skupščine, članov Republiške koordinacijske skupine, članov osamosvojitvene vlade, utemeljiteljem slovenske državnosti v kulturi in umetnosti. Srečanja bi se udeležil z velikim veseljem, če bi združevalo Slovensko ljudstvo, ki je resnični zmagovalec osamosvojitvene vojne.

Vabila take vsebine bi morali poslati Predsednik države Borut Pahor- osamosvojitvenemu Predsedstvu RS in Republiški koordinacijski skupini, Predsednik Državnega zbora-delegatom osamosvojitvene skupščine, Predsednik Vlade-članom osamosvojitvene vlade in utemeljiteljem slovenske državnosti v kulturi in umetnosti. Opisana srečanja bi Slovence združevala in jim dajala novih energij za lepše življenje in uspešnejše delo.

Petindvajset let člane Republiške koordinacije posedajo, na raznih proslavah, kjer je pač malo prostora. Protokolarni delavci ne vedo, da je bila Republiška koordinacija izvršilni organ Vrhovnega poveljstva obrambnih sil RS-Predsedstva RS. Odlikovance s Častnim znakom svobode RS in najvišjih drugih odlikovanj RS,  nihče ne prepozna, četudi pride kakšen odlikovanec z takim odlikovanjem.

Se pa vsi klanjajo tajkunom in ljudem, ki niso sodelovali v vojni, ker so čakali na njene rezultate v Avstriji ali Italiji in tudi kje drugod.

Vsa pohvala VSO za pripravo proslave, vendar take proslave Slovence samo še bolj razdvajajo, zato pričakujem, da bomo vsi skupaj proslavljali 25. obletnico Slovenske države na državni proslavi 24.6.2016, čeprav bomo sedeli daleč za tajkuni.

Upam, da bodo navedeni državni funkcionarji in uslužbenci ob 30. obletnici Slovenske države izvedli srečanja in proslave, ki bodo osamosvojitelje-Slovensko ljudstvo združevale in bodo nam aktivnim udeležencem priprav na vojno in v vojni, v čast ter veselje.

Lepo pozdravljeni vsi!

Ludvik Zvonar, član Republiške koordinacije,  direktor Uprave za logistiko MORS, ki je uvozila orožje pred vojno, odlikovanec s Častnim znakom svobode RS.

Poslano:-VSO,Županu občine Litija,Predsedniku RS,Predsedniku parlamenta RS,Predsedniku vlade RS in Društvu Sloga-novinarjem po seznamu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja