Delničarji Telekoma Slovenije so včeraj na skupščini na nasprotni predlog SDH v nadzorni svet imenovali Lidio Glavina, Barbaro Gorjup, Ljubomirja Rajšića, Barbaro Kürner Čad in Bernardo Babič.

Iz nadzornega sveta se tako poslavlja Borut Jamnik – kar je bil namen in cilj Janka Vebra s podporo društva SLOGA.

Vedelo se je, da bo današnja skupščina delničarjev Telekoma Slovenije, ki se je sredi popoldneva začela v Ljubljani, kot volilna prav posebna, da pa ne bo izvoljen za nadzornika Borut Jamnik, je vseeno presenečenje, a se je zgodilo prav to. V zadnjem hipu je Republika Slovenija z 62,54 odstotka delnic oziroma v njenem imenu SDH kot največja lastnica Telekoma namesto Jamnika za nadzornico predlagala Lidio Glavino, predsednico uprave SDH. ( vir: Večer, 21.4.2017)

Republika Slovenija je sicer lastnica skoraj 63 odstotkov Telekoma Slovenije, med drugimi večjimi lastniki, ki presegajo 1 odstotek, pa so še Kapitalska družba s slabimi 6 odstotkiSlovenski državni holding z dobrimi 4 odstotki in Perspektiva z dobrim odstotkom delnic. Modra zavarovalnica, katere šef je predsednik nadzornega sveta Telekoma, ima denimo manj kot odstotek lastniškega deleža.

Skupščina je sprejela prvotni predlog glede uporabe bilančnega dobička za lani, ki znaša 32,8 milijona evrov. Za izplačilo dividend bodo namenili 32,5 milijona evrov oz. pet evrov bruto na delnico, preostalih 307.000 evrov pa prenesli v naslednje leto.

Pred Telekomovo skupščino je predsednik društva SLOGA, Janko Veber dejal:

“Če bo potrjen Borut Jamnik, bom nemudoma začel zbiranje podpisov poslancev, za odpoklic vseh nadzornikov državnega SDH.

Videli bomo, ali bosta ljubiteljica diamantov Lidia Glavina in Nada Drobne Popović, ki nima univerzitetne diplome, v imenu SDH potrdili starega – novega nadzornika Boruta Jamnika.

S tem bosta prevzeli osebno odgovornost za »delo« Boruta Jamnika v Cimosu.

Prevzeli bosta osebno odgovornost za Jamnikovo »upravljanje« Heliosa, kjer je tuji kupec s premoženjem podjetja preprodal delnice Heliosa.

Prevzeli bosta odgovornost za dosedanje delo Boruta Jamnika na Telekomu, kjer nekaj let ni reagiral na zapravljanje državnega denarja za Planet TV.

Vprašljivi so tudi rezultati Jamnikovega vodenja Modre zavarovalnice, ki je Računsko sodišče še nikoli ni revidiralo.”

Janku ne bo potrebno zbirati podpisov !


Jamnikovo neimenovanje v nadzorni svet Telekoma Slovenije bi lahko za seboj prineslo tudi druge posledice, saj je Telekom Slovenije lastnik televizijskih postaj Planet TV in pa spletnega portala siol. net. ( vir.: Večer )

13.06.2017 je bilo podano poslansko vprašanje na vlado RS in do danes nismo prejeli pojasnila v zvezi s tem:

http://slovenskasloga.si/poslansko-vprasanje-vladi-glede-poslovanja-telekoma-slovenije-d-d/

Prvi cilj in namen je dosežen kar pomeni, da se je obdobje težkega in odgovornega dela za oblikovanje sprememb šele začelo.

Včerajšnje dogajanje pred skupščino in Telekomovo stavbo je bilo osredotočeno na predstavnika ljudstva, predsednika društva SLOGA in poslanca v DZ RS Janka Vebra saj ga je pričakala množica novinarjev katerim je odgovarjal na vprašanja predsvem pa jih je tudi zanimalo ali je pred Telekomovo stavbo prišel sam. Bil je “sam” s svojimi sodržavljani ter predstavnik ljudstva.

Priprave na včerajšno prisotnost Janka Vebra, na skupščini in pred stavbo Telekoma so potekale že mesece prej v sodelovanju in oblikovanju strategije, ki smo jo izvajali člani društva SLOGA  kar se rezultira v tem, da Bortut Jamnik ni bil potrjen za predsednika NS Telekom d.d.

V društvu SLOGA imamo člani in simpatizerji jasne cilje ter načrte http://slovenskasloga.si/o-drustvu/program-dela-drustva-sloga/ zato vabimo posameznike, civilne iniciative, društva, da se nam pridružite ter tako skupno izvajamo oblast po 3.členu USTAVE RS za kar imamo pravico in tako mora biti.

Delujemo na projektih in akcijah, med drugim tudi ta:

http://slovenskasloga.si/pisna-poslanska-pobuda-poslanca-janka-vebra-glede-odpoklica-vseh-clanov-nadzornega-sveta-slovenskega-drzavnega-holdinga-d-d-naslovljeno-na-vlado-republike-slovenije-z-dne-22-06-2016/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja